65 Days Daily Planner Giveaway by Luqman Zakaria


                                                                              ASSALAMUALAIKUM

Giveaway ni agak menarik. So aku cadangkan korang semua sertai giveaway ni. Hadiah pun agak menarik utk dimenangsi. Jadi apa lagi cuma click saja invivation card di atas utk tahu dgn lebih lanjut ttg giveaway 65 Days Daily Planner Giveaway by Luqman Zakaria....



2016

                                                                        ASSALAMUALAIKUM

Hmm dah lama agaknya aku menyepi dari dunia blog ni.. Mungkin dah hampir setahun kot aku menyepi dri dunia blog ni. Disebabkan cuti yang panjang jadi aku mengisi masa cuti ku ni dgn kembali ke dunia blog. YAHOOOOOO.

Okey sebenarnya aku telah bergelar seorang pelajar tingkatan 6 A.K.A  pra universiti. Allhamdullilah aku bersyukur dpt sambung belajar dan telahpun habis utk semester 1. Jadi sekarang tinggal 2 semester lagi. Untuk tingkatan 6 aku telah mengambil subjek pengajian am( wajib ambil) bahasa melayu, sejarah dan pengajian perniagaan. Untuk semester 1 ni kerja kursus takdak lagi so cuma tumpu untuk peperiksaan saja. Semester 2 la baru ada kerja kursus jadi time tu aku akan agak sibuk la nanti nak buat kerja kursus dengan nak exam lagi. Masuk tingkatan 6 ni aku banyak jumpa kawan-kawan baru, kawan dari sekolah lama pun ada.
                                                                          Gambar kelas

Ni gambar kelas lama so sekarang ni classmates aku dah tak seramai mcm dalam gambar ni. Classmates aku dah tinggal 16 orang jer. Hahaha sikit kan jer lagi yang tinggal.
 Gambar ni ambil time masa hari sukan negara lebih spesifik lagi lepas tengok orang buat senamrobik
       Menjadi org belakang tadbir tolong cikgu buat persiapan untuk majlis tamat tingkatan 6 atas.

Masa hari tamat tingkatan 6 atas




Okey sampai sini jerlah aku menaip. Aku pun telah kekeringan idea tak tahu nak tulis apa dah.

Sekian







Taeyeon -I


*Aku minat mv ni sbb background tempat ni cantik sangat, tempat ni kat New Zealand.
*kedua sbb suara dia sedap didengar

bawah ni lirik lagu ni dalam english

Sky that pours light
(I) stand under it
Fly as if I’m dreaming
My life is a beauty
A story I’ve heard often somewhere
Ugly duckling and swan, a butterfly before it flies
People don’t know, they don’t see your wings
A new world you’ve met could be cruel
But strong girl, you know you were born to fly
Tears you’ve cried, all of the pain you’ve felt
It’s to prepare you for the day you’ll fly even higher
Butterfly,
Everybody’s gonna see it soon
Sky that pours light
(I) stand under it
Fly as if I’m dreaming
My life is a beauty
Forgotten dream, I draw it again in my heart
Collect all of the times I withdrew and swallow it
Small memories wake me up one by one
It opens me up, as if it’ll fill the whole world
Past the long, long night
Want to embark on the road for a trip again
Why not? In this world,
One word that awakens my heart
Yesterday, I was alone
Countless gazes
Falling tears
I withstood another day again
Yesterday, that was a close call
All of the words that poured out
It embraced me, who was shaking, again
Sky that pours light
(I) stand under it
Fly as if I’m dreaming
My life is a beauty
My life is a beauty
Flower petals wilt
I had difficult times, but followed a small light
Distant day, let it go far, faraway
I fly splendidly
Sky that pours light
Renewed eyes (Renewed eyes)
Fly far away (Fly high, fly high)
Beauty that belongs only to me
Moment I close my eyes
Time stops
I rise again
                          sumber:http://www.kpoplyrics.net/taeyeon-i-lyrics-english-romanized.html